Goudvissen kweken

Het kweken van goudvissen is niet eenvoudig en er zijn een aantal belangrijke tips. Mannelijke goudvissen zijn vaak lastig te onderscheiden van de vrouwelijke goudvissen. Gedurende het paarseizoen in het voorjaar krijgen de volwassen vrouwtjes een dikke buik en de mannelijke goudvissen knobbeltjes aan de kop.

Beide geslachten worden meetsal ook feller van kleur. Let op op deze uiterlijke veranderingen van uw goudvissen. Verwar deze voortplanting tekens niet met verschillende symptomen van goudvissen ziektes. Wanneer u zeker weet dat uw goudvissen niet ziek zijn en alle voortplanting tekens aanwezig zijn, dan kan het kweken van goudvissen echt beginnen.


Jonge goudvissen in speciale kweekbakVoorbereiding voor goudvissen kweken

Goede voorbereiding is het halve werk als het om het kweken van goudvissen gaat. Wanneer u zeker weet dat u volwassen goudvissen van beide geslachten heeft, dan kunt u het kweken van de goudvissen ook zelf op gang brengen.

Zorg dat het water in het aquarium of goudvissenkom vrij koel is. Verhoog daarna de watertemperatuur geleidelijk, maar pas goed op dat het niet warmer wordt, dan de goudvissoort aankan.

Een ander aandachtspunt is het goudvissenvoer. Het is belangrijk dat de goudvissen meer voer krijgen dan normaal. Verder is het ook belangrijk dat het goudvissen voedsel meer eiwitten bevat dan normaal. Dit stimuleerd de goudvissen extra en zort dat het kweken makkelijk gaat. Om het allemaal wat makkelijker te maken is er speciaal kweekvoer op de markt!

Goudvissen kweken in een kweekbak

Goudvissen kweken kan eigenlijk niet zonder kweekbak of speciaal aquarium. Richt de kweekbak met veel waterplaten en andere kweekvriendelijke aquariumdecoratie. U kunt ook draden (wollen) bevestigen aan kurken en deze in het water van de goudvissen leggen. De goudvissen eitjes worden door het vrouwtje afgezet en het mannetje bevrucht ze.

Het paringsritueel van de goudvissen kan wel 3 uur duren. Let goed op dat als de goudvissen klaar zijn en alle eitjes zijn afgezet, dat de goudvissen terug gezet worden. Anders eten de goudvissen alle eitjes op en kunnen er geen goudvisjes gekweekt worden.


Opvoeden jonge goudvissen

Gekweekte baby ranchu goudvissenDe goudvissen eitjes komen uit na ongeveer 5-7 dagen. De jonge goudvissen hebben honger en de dierenspeciaalzaak heeft hier speciaal goudvissen voer voor. Jonge goudvissen zijn ook dol op microworpjes en baby garnaaltjes.

Niet alle goudvissen eitjes zullen uitkomen en verwijder deze om ziektes en schimmels te voorkomen. De jonge goudvissen kunnen als ze wat gegroeid zijn de kweekbak verlaten. Let wel op om dit niet te snel te doen. Filters en de andere goudvissen kunnen een gevaar vormen voor de kleine goudvissen.

Goudvis
spullen en meer!

Goudvisspullen en overige huisdierproducten allemaal online!

Alles voor uw goudvissen en andere huisdieren!

Goudvis producten

Aquarium
spullen!

Aquarium spullen besteld u natuurlijk online!

Aquarium spullen nodig? Ruime keuze online!

Aquarium spullen

Zieke
Huisdieren?

Zieke huidieren? Bekijk de mogelijkheden!

Dierenapotheek

Meer goudvissen informatie!

Goudvissen home                      Beste waterkwaliteit goudvissen
Goudvissen verzorgen               Beste huisvesting goudvissen
Goudvissen nieuws                    Oorzaken zieke goudvissen

Bekijk de goudvissoorten!

Enkelstaart goudvissoorten bekijkenDubbelstaart goudvissoorten bekijken