Goudvissen soorten

De variatie in het aantal goudvissen soorten is enorm en slaat nooit stil. Elk jaar kweken mensen nieuwe goudvissen. Soms dringen deze nieuwe goudvissen soorten door bij het grote publiek, maar vaak niet. Er kan daarom ook niet van een vast aantal goudvissen soorten gesproken worden, maar wel van bepaalde specifieke kenmerken. Deze specifieke kenmerken als dubbel of enkelstaart, wel of geen rugvin enz. zijn bepalend voor de goudvissen soorten.


Goudvissen hebben een goed reukorgaanAlgemene kenmerken goudvissen soorten

Alle goudvissen hebben bepaalde overeenkomsten. Hierbij maakt het niet uit of het een prachtige gewone goudvis is of een mooie sluierstaart. Alle goudvissen soorten hebben een goed ontwikkeld reukvermogen, een drukgevoelig zijlijnorgaan en kunnen trillingen goed waarnemen.


Goudvissen soorten met een dubbele staartvin


Verschillen kenmerken goudvissen soorten

Naast de overeenkomsten zijn de verschillen bij de goudvissen soorten erg groot. Denk hierbij aan de grote verscheidenheid aan honden soorten en het geringe aantal echte ras honden. Dit geldt ook voor de goudvissen soorten.
Het is daarom erg lastig om alle afzonderlijke goudvissen soorten te beschrijven. Een logische manier om toch de verschillende goudvissen soorten in te delen, is te kijken naar gemeenschappelijke uiterlijke kenmerken.

Goudvissen soorten met enkele staartvinGoudvissen soorten met een Enkele of dubbelstaart?

Voor het indelen van de goudvissen soorten kan het kenmerk van een enkel of een dubbelstaart gebruikt worden. Veel bekende goudvissen soorten kunnen op deze manier makkelijker onderscheiden worden. Het kenmerk van de enkel of dubbelstaart goudvis is daarom op deze site als leidraad aangehouden. Per categorie kunt u zien dat er een grote variatie is aan goudvissen soorten. Soms is er zo ver doorgekweekt tot bijna buitenaardse verschijningen zoals de blaasoog goudvis. Let goed op de bijzonderheden per soort en zeker als u goudvissen gaat kopen. Niet elke goudvissen soort kan zomaar gecombineerd worden, zorg dat leefomgeving en huisvesting zijn aangepast aan de goudvissen soort. 

Goudvis
spullen en meer!

Goudvisspullen en overige huisdierproducten allemaal online!

Alles voor uw goudvissen en andere huisdieren!

Goudvis producten

Aquarium
spullen!

Aquarium spullen besteld u natuurlijk online!

Aquarium spullen nodig? Ruime keuze online!

Aquarium spullen

Zieke
Huisdieren?

Zieke huidieren? Bekijk de mogelijkheden!

Dierenapotheek

Meer goudvissen informatie!

Goudvissen home                      Beste waterkwaliteit goudvissen
Goudvissen verzorgen               Goudvissen kweken 
Goudvissen voer                        Goudvissen ziektes

Bekijk de goudvissoorten!

Enkelstaart goudvissoorten bekijkenDubbelstaart goudvissoorten bekijken