De moor goudvis

De moor een goudvis die uiterlijk heel erg op de telescoopoog lijkt. Het zijn opvallende sterke goudvissen met een mooie fluweel zwarte kleur.

 

 

De moor goudvis wat moet u weten?

De moor goudvis een taaie zwarte verschijning voor zowel het aquarium als de vijver! De ogen van de moor staan dichten bij de kop dan bij de telescoopoog goudvis het geval is. De ogen van de moor zijn iets minder kwetsbaar dan die van de telescoop goudvis, maar nog steeds een aandachtspunt!  

De moor is een sterke vis, die in tegenstelling tot de telescoopoog ook in een (warme en vorstvrije) vijver gehouden kan worden. Let wel goed op de watertemperatuur en voorkom scherpe randen en stenen. Met de juiste goudvissen huisvesting en inrichting heeft u jaren plezier aan de moor goudvis.

De moor heeft een dubbele staartvin, maar is opmerkelijk snel voor een dubbelstaart goudvis. De goudvis is dankzij zijn snelheid beter te combineren met wat snelle goudvissoorten. Plaats de moor echter niet samen met komeetstaart goudvissen. Hiervan kan zelfs de sterkste moor niet winnen.

 

De moor goudvissoortOorspronkelijk komt de moor uit China en de fluweel zwarte karakteristieke kleur van de moor verdwijnt langzaam als de goudvis ouder wordt. De fluweel zwarte kleur van de moor verandert dan langzaam naar bronsachtig zwart. Deze kleurverandering kan lang duren en gaat heel geleidelijk.

De moor is een goudvis die, onder goede omstandigheden makkelijk meer dan 20 jaar oud kan worden. Kweken van de moor op de karakteristieke eigenschappen is lastig en is iets voor de ervaren goudvissenhouder.

De panda vlinderstaart goudvis is nauw verwant aan de moor en is vooral bekend vanwege de spectaculaire kleuren. Deze goudvis is echter wel wat zwakker dan de sterke moor!

Algemene kenmerken de moor goudvis

Naam: De moor
Omvang: 20-35cm
Kleur: Zwart, goudgeel, brons
Leefomgeving: Groot aquarium of verwarmde vijver, maar let op leefomgeving
Watertemperatuur: Aquarium 16-24 graden Celsius
Goudvissenvoer: Alleseter (vlokken, vast en levend goudvissenvoer)
Herkomst: China

Goudvis
spullen en meer!

Goudvisspullen en overige huisdierproducten allemaal online!

Alles voor uw goudvissen en andere huisdieren!

Goudvis producten

Aquarium
spullen!

Aquarium spullen besteld u natuurlijk online!

Aquarium spullen nodig? Ruime keuze online!

Aquarium spullen

Zieke
Huisdieren?

Zieke huidieren? Bekijk de mogelijkheden!

Dierenapotheek

Meer goudvissen informatie!

Goudvissen home                      Beste waterkwaliteit goudvissen
Goudvissen verzorgen               Goudvissen kweken 
Goudvissen voer                        Goudvissen ziektes

Bekijk de goudvissoorten!

Enkelstaart goudvissoorten bekijkenDubbelstaart goudvissoorten bekijken