De hemelkijker goudvis gemengd gekleurd

Hemelkijker goudvis

De Chinezen noemen deze goudvis naar de hemelkijkende draak. Wij spreken van de hemelkijker goudvis. Deze merkwaardige goudvissensoort heeft geen rugvin en de ogen staan naar boven gericht.

 

 

Hemelkijker goudvis wat moet u weten?

Lang geleden toen goudvissen nog in ondoorzichtige potten werden gehouden, was de hemelkijker de enige goudvis die de mensen kon aankijken. De ogen van de hemelkijker kunnen niet in de oogkassen draaien en kijken daardoor altijd omhoog!

De helemkijker goudvis kan dankzij zijn speciale ogen uitstekend drijvend goudvissenvoer zien. Muggenlarven en andere drijvende beestjes zijn ook zeker niet veilig voor deze goudvis. Naar boven kijken heeft zijn voordelen, maar de hemelkijker goudvis heeft wel speciale aandacht en zorg nodig. 

De hemelkijker goudvis is geen snelle zwemmer en lastig te combineren met andere goudvissoorten. Veel goudvissenvoer zinkt snel naar de bodem en kan dan lastig door de hemelkijker worden opgegeten.

Hemelkijker goudvis heeft merkwaardige ogen De ogen van de hemelkijker staan na de geboorte normaal en draaien later naar boven toe. Plaats daarom geen jonge en oude hemelkijkers in hetzelfde aquarium. Jonge hemelkijker goudvissen zullen anders al het eten wegkapen.

De opmerkelijke ogen van de hemelkijker zijn het zwakke punt van deze goudvissen soort. Voorkom scherpe stenen en randen waaraan de hemelkijker zich kan bezeren. Deze goudvis steldt dus hoge eisen aan de inrichting van de leefomgeving.  

De hemelkijker goudvis is meestal glimmend egaal rood of oranje van kleur en recentelijk zelfs ook calico. Japanners hebben helemaal een exclusieve variant van deze goudvissoort gekweekt. Als eerste zijn de Japanners erin geslaagd een zwarte hemelkijker te kweken onder de naam: de demeranchu.

 

Algemene kenmerken hemelkijker goudvis

Naam: Hemelkijker
Omvang: 15-20cm
Kleur: Rood, geel, goud, calico en zeer exclusief zwart
Leefomgeving: Groot aquarium
Watertemperatuur: Aquarium >20 graden Celsius
Goudvissenvoer: Alleseter (vlokken, vast en levend goudvissenvoer)
Herkomst: China

Goudvis
spullen en meer!

Goudvisspullen en overige huisdierproducten allemaal online!

Alles voor uw goudvissen en andere huisdieren!

Goudvis producten

Aquarium
spullen!

Aquarium spullen besteld u natuurlijk online!

Aquarium spullen nodig? Ruime keuze online!

Aquarium spullen

Zieke
Huisdieren?

Zieke huidieren? Bekijk de mogelijkheden!

Dierenapotheek

Meer goudvissen informatie!

Goudvissen home                      Beste waterkwaliteit goudvissen
Goudvissen verzorgen               Goudvissen kweken 
Goudvissen voer                        Goudvissen ziektes

Bekijk de goudvissoorten!

Enkelstaart goudvissoorten bekijkenDubbelstaart goudvissoorten bekijken