Ranchu met grote rode kap

Ranchu goudvis

Buffel of leeuwenkop het zijn bijnamen voor de ranchu goudvis. De oorsprong van deze goudvissen soort is niet duidelijk.

 

 

Ranchu wat moet u weten?

Zowel China als Japan beweren de ranchu goudvissoort als eerste gekweekt te hebben. Duidelijke kenmerken van deze goudvis zijn de sterk gebogen rug en het ontbreken van een rugvin. De ranchu heeft hierdoor een massief karakter, maar is een vrij onhandige zwemmer.

De ranchu goudvis kan het beste in een ruim aquarium worden gehouden. Let op dat de huisvesting goed is ingericht en er geen scherpe randen of stenen aanwezig zijn. Het onhandige zwemmen en de kwetsbare hoed van deze goudvis, kunnen anders problemen geven.


Net zoals de oranda goudvis heeft de ranchu knobbeltjes op de kop. De knobbeltjes vormen de hoed en deze komt in diverse kleuren. De hoed van de ranchu is wat minder dominant aanwezig dan bij de oranda goudvis, maar is zeker goed zichtbaar.

 

Zwarte ranchu goudvisNet als de oranda is de ranchu een goudvissensoort die langzaam groeit en veel zorg nodig heeft. Goudvissen ziektes kunnen zich, in de hoed van de ranchu makkelijk ontwikkelen. Het houden van deze goudvissen is daarom echt iets voor gevorderden goudvissen liefhebbers.

De goudvis is met 15cm niet erg groot, maar de ranchu is wel een stevige goudvis. Ondanks de indrukwekkende bijnamen als leeuwen en buffelkop is de ranchu heel tolerant naar andere goudvissen toe.

De ranchu is zoals gezegd geen handige en snelle zwemmer. Plaats deze goudvissensoort daarom niet samen met snelle enkelstaart goudvissen. De ranchu zal anders ondervoed en gestrest kunnen raken en visziekten liggen dan helemaal op de loer!

 

Algemene kenmerken ranchu goudvis

Naam: Ranchu
Omvang: 12-15cm
Kleur: Glinsterend rood, geel, zwart, wit of een mengvorm
Leefomgeving: Groot aquarium
Watertemperatuur: Aquarium >22 graden.
Goudvissenvoer: Alleseter (vlokken, vast en levend goudvissenvoer)
Herkomst: Japan of China

Goudvis
spullen en meer!

Goudvisspullen en overige huisdierproducten allemaal online!

Alles voor uw goudvissen en andere huisdieren!

Goudvis producten

Aquarium
spullen!

Aquarium spullen besteld u natuurlijk online!

Aquarium spullen nodig? Ruime keuze online!

Aquarium spullen

Zieke
Huisdieren?

Zieke huidieren? Bekijk de mogelijkheden!

Dierenapotheek

Meer goudvissen informatie!

Goudvissen home                      Beste waterkwaliteit goudvissen
Goudvissen verzorgen               Goudvissen kweken 
Goudvissen voer                        Goudvissen ziektes

Bekijk de goudvissoorten!

Enkelstaart goudvissoorten bekijkenDubbelstaart goudvissoorten bekijken