Goudvissenkom of een aquarium?

Veel mensen denken direct aan een goudvissenkom om hun goudvissen in te houden. Jarenlang had de goudvissenkom een slechte naam vanwege het gebrek aan zuurstof en watercirculatie. De moderne goudvissenkom is dankzij goede pompen en filters aanzienlijk verbeterd. De beste huisvesting voor elke goudvis is echter nog steeds een aquarium.


Gelukkige goudvissen in het aquariumGoede huisvesting zorgt voor grote goudvissen

Het aquarium is de beste leefomgeving voor uw goudvissen. De hoofdoorzaak
hiervan is vooral de afmeting. Net als veel vissoorten kunnen goudvissen alleen echt goed groeien als ze genoeg bewegingsruimte hebben.

Een moderne vissenkom met goede beluchting en filters kan perfect water hebben, maar uw goudvissen zullen nooit groot worden. Niet elke goudvissoort kan groot worden, maar er zijn soorten die wel 20 tot 30cm kunnen worden. Deze goudvissen moet u echt niet in een kleine goudvissenkom zetten!

ZModerne goudvissenkom goed alternatief voor aquariumuurstof is essentieel voor elke goudvis

Goudvissen hebben net als mensen zuurstof nodig. Deze zuurstof krijgt de goudvis door water langs zijn kieuwen te laten stromen. De kieuwbladen van de goudvis halen zuurstof uit het water en brengen stikstof terug in het water. Het is daarom essentieel dat de vissenkom of aquarium van de goudvis voldoende zuurstof bevat.

Waterplanten en zuurstof pompen zijn daarom een must in elke goudvissenkom of aquarium. Let bij waterplanten op dat bepaalde goudvissen zoals de blaasoog goudvis makkelijk achter de waterplanten kunnen blijven haken. Een aquarium of vissenkom vol met waterplanten is daarom niet voor elke goudvis een goed idee.


Gevaren van een goudvissenkom of aquarium

Mensen staan er soms niet bij stil, maar een aquarium van 100*40*50cm bevat al 200 liter water. Zorg er daarom altijd voor dat u goed kijkt waar u het aquarium of de goudvissenkom plaatst. Moderne elektrische pompen, verwarmingselementen en belichting zorgen voor optimale goudvissen verzorging, maar water en elektriciteit kan gevaarlijk zijn. Zorg daarom altijd voor optimale apparatuur, die u in elke speciaalzaak kunt kopen.

Goudvis
spullen en meer!

Goudvisspullen en overige huisdierproducten allemaal online!

Alles voor uw goudvissen en andere huisdieren!

Goudvis producten

Aquarium
spullen!

Aquarium spullen besteld u natuurlijk online!

Aquarium spullen nodig? Ruime keuze online!

Aquarium spullen

Zieke
Huisdieren?

Zieke huidieren? Bekijk de mogelijkheden!

Dierenapotheek

Meer goudvissen informatie!

Goudvissen verzorgen            Beste waterkwaliteit goudvissen
Goudvissen voer                     Beste huisvesting goudvissen
Goudvissen kopen                  Beste leefomgeving goudvissen

Bekijk de goudvissoorten!

Enkelstaart goudvissoorten bekijkenDubbelstaart goudvissoorten bekijken