Goudvissen leefomgeving

Goudvissen in hun leefomgeving lijken soms net op mensen. Dit klinkt misschien gek, maar ze kunnen stress ervaren en agressief gedrag vertonen. Dit asociale gedrag en het terroriseren van andere goudvissen komt meestal door de leefomgeving.

Net als in een huis gelden er regels in een aquarium of goudvissenkom. Wanneer de huisregels van de leefomgeving niet nageleefd worden ontstaat er ruzie. Goudvissen die met elkaar in harmonie leven hebben geen stress. De weerstand van deze goudvissen ligt daardoor hoger en visziekten hebben minder kans. Goudvissen en de juiste leefomgeving zijn daarom essentieel voor mooie gezonde goudvissen.

Goudvissen leefomgeving stress voorkomen!

Komeetstaart is een snelle goudvissen soortLukraak combineren van verschillende goudvissoorten in de leefomgeving is echt een beginnersfout! Zwemsnelheid van een enkele of dubbelstaart goudvissen zijn totaal verschillend. Enkelstaart goudvissen zoals de komeetstaart goudvis zijn veel sneller dan dubbelstaart goudvissoorten.

Dit kan veel stress geven, vooral tijdens het vissen voeren. Langzame goudvissen raken gestrest en ondervoed. Goudvissen in een verkeerde leefomgeving krijgen sneller viszieken. Voorkomt daarom gestreste goudvissen en zorg voor de juiste leefomgeving.
Goudvissen hebben platen en stenen als territoriumgrensGoudvissen leefomgeving zorgt voor ruzie!

Het zou een leuke titel voor een soap kunnen zijn, maar goudvissen hebben een territorium. Het aquarium of de goudvissenkom is verdeeld in onzichtbare tuintjes. Objecten als stenen of waterplaten zijn voor de goudvissen territoriale punten.

Vooral als er nieuwe goudvissen worden toegevoegd, leidt dit vaak tot ruzie. Simpele oplossing is de leefomgeving iets aanpassen. Verplaats wat stenen of planten en voeg daarna de nieuwe goudvissen toe. De goudvissen stellen de territoria in de leefomgeving opnieuw vast.Hemelkijker goudvissen afstemmen aan leefomgevingGoudvissen leefomgeving let op inrichting

Goudvissoort en leefomgeving moeten op elkaar worden afgestemd, maar vergeet ook de inrichting niet! Een goudvis zoals de telescoopoog goudvis kan zich makkelijk verwonden aan scherp grind. Een andere goudvissoort zoals de hemelkijker goudvis kan lastig omlaag kijken. Dit kan problemen geven tijdens het voeren en stress veroorzaken. Afstemming van goudvissen en inrichting van het aquarium of de vissenkom is daarom belangrijk.

Goudvis
spullen en meer!

Goudvisspullen en overige huisdierproducten allemaal online!

Alles voor uw goudvissen en andere huisdieren!

Goudvis producten

Aquarium
spullen!

Aquarium spullen besteld u natuurlijk online!

Aquarium spullen nodig? Ruime keuze online!

Aquarium spullen

Zieke
Huisdieren?

Zieke huidieren? Bekijk de mogelijkheden!

Dierenapotheek

Meer goudvissen informatie!

Goudvissen verzorgen            Beste waterkwaliteit goudvissen
Goudvissen voer                     Beste huisvesting goudvissen
Goudvissen kopen                  Beste leefomgeving goudvissen

Bekijk de goudvissoorten!

Enkelstaart goudvissoorten bekijkenDubbelstaart goudvissoorten bekijken