Goudvissen voeren de feiten!

Goudvissen voeren is een hele belangrijke zorgtaak. In het aquarium of goudvissenkom zijn goudvissen volledig afhankelijk van vissenvoer. Goudvissen voeren kan met veel verschillende soorten goudvissenvoer. Het is belangrijk dat ze gevarieerd eten! Voeren van alleen één soort visvoer is niet genoeg. Goudvissen hebben zowel plantaardige als dierlijke voedingstoffen nodig. Gelukkig is er een breed aanbod van droog, diepgevroren en zelf levend goudvissenvoer beschikbaar. Het is online en bij de dierenspeciaalzaken te koop. Met het juiste goudvissenvoer bent u er nog niet. Er zijn een paar belangrijke punten waar u op moet letten bij goudvissen voeren!

Goudvissen voeren met regelmaat

Basisregel bij goudvissen voeren is, regelmatig voeren elke 1-2 dagen. Let op dat u de goudvissen vooral niet teveel geeft. Het vissenvoer moet binnen 2-3 minuten zijn opgegeten. Duurt dit langer dan voert u de goudvissen teveel. Dit lijkt misschien onschuldig, maar pas op. Goudvissen kunnen zichzelf ziek en zelfs dood eten. Verder kunnen voedsel overblijfselen gaan rotten met goudvissen ziektes tot gevolg. Goudvissen regelmatig en vooral niet te veel voeren is daarom de gouden regel!


Gedroogd goudvissenvoer als vlokken of korrelsGoudvissen voeren met gedroogd goudvissenvoer

De dierenspeciaalzaak heeft een breed aanbod van goudvissenvoer in het assortiment.
Het bekendste goudvissenvoer is gedroogd vissenvoer. Vlokken, gevriesdroogde tubiflex blokjes, affix tabletten zinkende korrels en zelfs gedroogde larven. Informeer altijd of het gedroogde vissenvoer specifiek voor goudvissen is. Goudvissen hebben namelijk minder proteïne en meer licht verteerbare koolhydraten nodig. Een goede mix van zowel plantaardig als dierlijke ingrediënten is essentieel voor gezonde goudvissen. Zeker als u met goudvissen wilt kweken, is de keuze van het juiste goudvissenvoer erg belangrijk.

Diepgevroren goudvissenvoer makkelijk met voerenGoudvissen voeren met diepgevroren goudvissenvoer

Misschien iets minder bekend is diepgevroren goudvissenvoer. Muggenlarven, jonge waterkreeftjes en watervlooien. Allemaal worden ze als diepgevroren goudvissenvoer aangeboden. Het is een prima aanvulling op bijvoorbeeld vlokken en is meestal vrij van visziekten. Goudvissen voeren met diepgevroren visvoer heeft ook nadelen.
Jachtinstinct en levendigheid zijn niet aanwezig bij deze manier van goudvissen voeren.


Goudvissen voeren met levend goudvissenvoer

Levend goudvissenvoer geeft de goudvis een echt jachtinstinct!Goudvissen voeren met levend vissenvoer brengt de killer in uw goudvis naar boven. U zult versteld staan. Muggenlarven, watervlooien en kleine garnaaltjes de goudvissen jagen ze op. Levend goudvissenvoer is verkrijgbaar bij de speciaalzaak. Leven goudvissenvoer kunt u ook zelf vangen en kweken! Dit type vissenvoer is niet zonder risico. Het kan bacteriën en parasieten bevatten. Wanneer u zelf levend goudvissenvoer gaat vangen, is deze kans nog groter. Goudvissen voeren met levend vissenvoer zorgt voor actie, maar is niet zonder risico!

Goudvissen voeren op vakantie kan heel makkelijkGoudvissen voeren op vakantie

Vakanties maken het soms lastig om goudvissen regelmatig te voeren. Buren of familie worden dan ingeschakeld om de goudvissen te voeren. Er zijn gelukkig ook alternatieven! Speciale voedselblokken lossen langzaam op en voeren de goudvissen regelmatig. Automatische systemen kunnen goudvissen voeren op vaste tijden. U kunt dus rustig op vakantie gaan terwijl uw goudvissen worden gevoerd.

Goudvis
spullen en meer!

Goudvisspullen en overige huisdierproducten allemaal online!

Alles voor uw goudvissen en andere huisdieren!

Goudvis producten

Aquarium
spullen!

Aquarium spullen besteld u natuurlijk online!

Aquarium spullen nodig? Ruime keuze online!

Aquarium spullen

Zieke
Huisdieren?

Zieke huidieren? Bekijk de mogelijkheden!

Dierenapotheek

Meer goudvissen informatie!

Goudvissen verzorgen            Beste waterkwaliteit goudvissen
Goudvissen voer                     Beste huisvesting goudvissen
Goudvissen kopen                  Beste leefomgeving goudvissen

Bekijk de goudvissoorten!

Enkelstaart goudvissoorten bekijkenDubbelstaart goudvissoorten bekijken