Beste waterkwaliteit voor goudvissen

Optimale waterkwaliteit is essentieel voor gezonde goudvissen. Een water temperatuur tussen 10- 22 graden Celsius is geschikt voor de meeste goudvissoorten. Specifieke goudvissen zoals de sluierstaart goudvis houden van warmer water.

Watertemperatuur is niet het enige onderdeel van waterkwaliteit. De PH waarde van het aquariumwater is minstens even belangrijk voor goudvissen. Aquariumwater met een PH waarde tussen de 6-8 is voor goudvissen ideaal. Watertemperatuur en PH waarde spelen een belangrijke rol bij de gezondheid van de goudvissen. Visziekten kunnen zich snel ontwikkelen als er de waterkwaliteit niet optimaal zijn.


Waterplaten geven de goudvissen meer zuurstofZuurstof essentieel voor elke goudvis

Goudvissen halen via de kieuwbladen zuurstof uit het water en brengen strikstof (nitraat) terug in het water. Water met een lage temperatuur bevat meer zuurstof dan water met een hoge temperatuur. Planten in de goudvissenkom of het aquarium zorgen voor extra zuurstof en nemen stikstof op.

Niet alle waterplaten zijn even geschikt om te houden bij goudvissen. Er zijn goudvissoorten die makkelijke verstrikt kunnen raken in planten. Planten zijn daarom niet geschikt voor alle goudvissen. Het plaatsen van een zuurstofpomp zorgt ervoor dat de goudvissen altijd genoeg zuurstof hebben en mag daarom niet ontbreken.


Waterplaten zijn niet geschikt voor alle goudvissen

Goudvissen in helder en schoon water

Goudvissen produceren veel afvalstoffen zoals mest en urine. Het aquariumwater wordt vies en zelfs giftig voor goudvissen. Helder en schoon water zijn het beste middel tegen visziekten. Plaats daarom altijd een filter in het aquarium of de goudvissenkom. Het filter zorgt voor helder en schoon aquariumwater. Afvalstoffen worden afgebroken en gefilterd.

Goudvissen zijn geen algeneters, maar veel tropische vissoorten wel. Er zijn ook goede middelen te koop die algengroei beperken en schadelijke stoffen afbreken. Goudvissen bekijken in helder en schoon water is niet alleen leuker. Het geeft ook goede garantie dat goudvissen ziektes buiten de deur blijven.  


Goudvissen wanneer water verversen?

Waterkwaliteit belangrijk voor goudvissen

Door verdamping is het noodzakelijk om water bij te vullen. Naast bijvullen is het verstandig om elke twee tot drie weken water te verversen. Haal ongeveer 20% van het water uit het aquarium of de goudvissenkom. Giftige stoffen voor goudvissen zoals nitriet en ammoniak zullen afnemen.

Ververs nooi teveel water in één keer! Zowel de watertemperatuur als de PH waarde kan dan snel veranderen. Dit kan fatale gevolgen voor uw goudvissen hebben. Breng eerst het water op temperatuur en controleer de PH waarde. Er zijn PH meters en testers te koop online en in de winkel te koop. Hier vind u ook middelen om de PH waarde van het water aan te passen.

Goudvis
spullen en meer!

Goudvisspullen en overige huisdierproducten allemaal online!

Alles voor uw goudvissen en andere huisdieren!

Goudvis producten

Aquarium
spullen!

Aquarium spullen besteld u natuurlijk online!

Aquarium spullen nodig? Ruime keuze online!

Aquarium spullen

Zieke
Huisdieren?

Zieke huidieren? Bekijk de mogelijkheden!

Dierenapotheek

Meer goudvissen informatie!

Goudvissen verzorgen            Beste waterkwaliteit goudvissen
Goudvissen voer                     Beste huisvesting goudvissen
Goudvissen kopen                  Beste leefomgeving goudvissen

Bekijk de goudvissoorten!

Enkelstaart goudvissoorten bekijkenDubbelstaart goudvissoorten bekijken