Zieke goudvissen

Heel erg zieke goudvis De nachtmerrie van elke goudvissenliefhebber zijn zieke goudvissen. Gelukkig zijn goudvissen in tegenstelling tot veel andere vissen erg sterk, maar kunnen helaas toch ziek worden. Het is daarom goed dat u weet welke symptomen kunnen duiden op een zieke goudvis en natuurlijk wat u er aan kan doen.

Zieke goudvissen kunnen genezen, maar essentieel is dat u dagelijks goed kijkt naar de goudvissen en daarbij goed let op onderstaande symptomen. Hoe eerder de zieke goudvissen gespot worden, des te meer overlevingskans er is.

Goudvissen ziektes behandelen met medicijnen
Zieke goudvissen wat kan en moet u doen?

Het is essentieel dat u snel handelt bij een zieke goudvis om daarmee kans op verspreiding te voorkomen. Zieke goudvissen kunt u het beste in quarantaine plaatsen zodat de kans op besmetting op de andere goudvissen beperkt blijft.

De dierenspeciaalzaak heeft speciale quarantaine middelen voor goudvissen. Zorg altijd dat de waterkwaliteit van de goudvissen optimaal is. Een verhoogd nitriet gehalte in het water kan alle goudvissen treffen en is simpel te voorkomen door waterverversing.

 

Zieke goudvissen behandelen met medicijnen

In het algemeen zijn goudvissen erg sterke vissen, maar dit geld niet voor alle goudvissoorten. De goudvissen die ver zijn doorgekweekt zoals de blaasoog of oranda zijn vaak vatbaar voor ziektes. Gelukkig kunnen de meeste goudvissen ziektes succesvol bestreden worden met medicijnen, die bij de speciaalzaak en online te verkrijgen zijn. Deze medicijnen worden meestal toegevoegd aan het water en doden dan zowel de ziektes en genezen de zieke goudvis.


Meest voorkomende goudvissen ziektes

Als u zieke goudvissen heeft, dan zijn juiste behandeling en snelheid zijn essentieel. Het is daarom erg belangrijk dat u de symptomen van de zieke goudvis herkend en de juiste diagnose kan stellen. Wanneer de goudvis zich anders gedraagt en er verschillen in kleur zichtbaar zijn, dan kan dit betekenen dat de goudvis ziek is. Raadpleeg onderstaande symptomen en kijk of u kunt vatstellen welke ziekten de goudvis heeft getroffen en wat u er aan kan doen.

Goudvis
spullen en meer!

Goudvisspullen en overige huisdierproducten allemaal online!

Alles voor uw goudvissen en andere huisdieren!

Goudvis producten

Aquarium
spullen!

Aquarium spullen besteld u natuurlijk online!

Aquarium spullen nodig? Ruime keuze online!

Aquarium spullen

Zieke
Huisdieren?

Zieke huidieren? Bekijk de mogelijkheden!

Dierenapotheek

Meer goudvissen informatie!

Goudvissen home                      Goudvissen verzorgen
Goudvissen geschiedenis          Symptomen zieke goudvissen
Goudvissen soorten                   Oorzaken zieke goudvissen

Bekijk de goudvissoorten!

Enkelstaart goudvissoorten bekijkenDubbelstaart goudvissoorten bekijken