Zieke goudvissen door slechte waterkwaliteit

Zieke goudvissen - oorzaak leefomgeving of waterkwaliteit

Goudvissen kunnen snel ziek worden door bijvoorbeeld zuurstofgebrek, een verhoogd nitriet gehalte of een te lage watertemperatuur. De leefomgeving of waterkwaliteit van de goudvissen is dan niet optimaal en zorgt voor symptomen. Gelukkig is er veel mogelijk om zowel de goudvissen leefomgeving en de waterkwaliteit te verbeteren. Meestal kunnen goudvissen met deze symptomen hiervan volledig herstellen.

Zieke goudvissen door bacterie of schimmel infectie

Zieke goudvissen - oorzaak bacteriële of schimmelinfecties

Goudvissen die symptomen vertonen waarbij de oorzaak door bacteriële of schimmelinfecties komen, kunnen vaak genezen worden. Snelheid is essentieel omdat veel ziektes besmettelijk zijn voor de andere goudvissen. Plaats daarom de zieke goudvis altijd in quarantaine en voeg de medicijnen toe aan het water. Voor goudvissen zijn er diverse medicijnen op de markt. Esha is een bekende producent en heeft een aantal goede medicijnen ontwikkeld. Deze werken zowel tegen schimmelinfecties als bacteriële goudvissen ziektes.

Zieke goudvissen door parasiten infectie

Zieke goudvissen - oorzaak parasitaire infecties

Goudvissen symptomen die verband hebben met parasitaire infecties zijn verschillend van aard. Het is verstandig altijd snel te handelen om daarmee de overleving kans van de goudvissen te verhogen. Parasieten ontwikkelen zich sneller als de waterkwaliteit niet op orde is.

Levend goudvissenvoer kan ook zorgen voor parasieten. Wees hierop bedacht want het voorkomen van parasieten bij goudvissen is beter dan genezen. Zieke goudvissen die door parasitaire infecties getroffen worden kunnen vaak genezen worden. Er zijn diverse goudvissen medicijnen op de markt die parasitaire infecties aanpakken en uitroeien. Lees wel altijd goed hoe deze gebruikt moeten worden.

Zieke goudvissen door virale infectie

Zieke goudvissen - oorzaak virale infecties

Wanneer alle symptomen duiden op een virale infecties bij de goudvissen, dan is dit slecht nieuws. Virale goudvissen infecties zijn namelijk niet effectief te bestrijden. Soms lijken de symptomen van virale goudvissen infecties op bacteriële, parasitaire of schimmel infecties.

Het beste advies is daarom om eest te onderzoeken en uit te sluiten of het een ander type infectie betreft. Gelukkig zijn niet alle virale goudvissen infecties dodelijk en soms kan de goudvis zelf genezen. Juiste goudvissen verzorging zoals: waterkwaliteit, leefomgeving en voeding zijn essentieel voor het herstel van de goudvissen.

Goudvis
spullen en meer!

Goudvisspullen en overige huisdierproducten allemaal online!

Alles voor uw goudvissen en andere huisdieren!

Goudvis producten

Aquarium
spullen!

Aquarium spullen besteld u natuurlijk online!

Aquarium spullen nodig? Ruime keuze online!

Aquarium spullen

Zieke
Huisdieren?

Zieke huidieren? Bekijk de mogelijkheden!

Dierenapotheek

Meer goudvissen informatie!

Goudvissen home                      Goudvissen verzorgen
Goudvissen geschiedenis          Symptomen zieke goudvissen
Goudvissen soorten                   Oorzaken zieke goudvissen

Bekijk de goudvissoorten!

Enkelstaart goudvissoorten bekijkenDubbelstaart goudvissoorten bekijken